Producties


 

Winterslaap

Affiche 'Winterslaap'

Van Heleen Verburg
(19, 20, 25 en 27 november 2016)

Regie:
Rik Elst

Lang geleden - maar ook weer niet zo lang geleden -, leefde er een - hoe zal ik het noemen -, een kind. Het had alles wat je je niet wensen zou en nog veel meer.

Zo begint de verteller het verhaal van Alex.

Vader en moeder zijn jaren geleden in een hol onder de grond gaan wonen om te ontsnappen aan Ze, de slechte, dreigende mensen in de boze buitenwereld. Wolven zijn het, zegt moeder.

In dat hol hebben vader en moeder Alex gekregen. Alex weet niet of hij/zij een meisje of een jongen is. Vader denkt dat hij een jongen is, moeder denkt dat zij een meisje is.

Alex is gelukkig in het hol. De ouders slapen het meeste van de tijd terwijl hij/zij over hen waakt. Alex doet de huishoudelijke karweitjes en bereidt het eten, samen met zijn/haar speelkameraadje en knuffel Bronchitus, een wandelende tak.

Maar kleine kindjes worden groot. Alex begint vragen te stellen: 'Ben ik een jongen of een meisje?' 'Waar is de buitenwereld en hoe zit die in elkaar?' Die vragen zijn niet naar de zin van de ouders. Spanningen ontstaan.

De komst van een eigenaardige man en een leuk meisje maakt het verlangen naar de wereld buiten het hol nog groter. Maar waar is de uitgang? Waar is de deur!!

Winterslaap is een modern sprookje van Heleen Verburg voor jong en oud, van 6 tot 99 jaar.

Zoals elk sprookje heeft Winterslaap zijn leuke en zijn minder leuke momenten. Met een geleerd woord zouden we Winterslaap een tragikomedie kunnen noemen.

Maar... heeft niet elk sprookje een gelukkig einde?

Spelers

© THEantwATER