Producties


 

Salut Godot

Affiche 'Salut Godot'

Toneelspel door Guido Lauwaert

In een regie van Rik Elst

In 1952 schreef Samuel Beckett het toneelstuk "En Attendant Godot", vertaald als: "Wachten op Godot".
Vier personages - Vladimir, Estragon, Pozzo en Lucky - wachten op Godot. Elke dag brengt een kind de boodschap dat Godot vandaag niet kan, maar morgen zeker zal komen. En dus blijven ze maar wachten en wachten en de tijd verdrijven met... ja, met wat?
"En Attendant Godot" wordt nu beschouwd als het belangrijkste toneelstuk van de twintigste eeuw. En één van de belangrijkste stukken aller tijden.

In 2002 schreef Guido Lauwaert "Salut Godot", geen bewerking van "En Attendant Godot", maar een volledig nieuw toneelstuk.
De vier personages wachten nog altijd. Het ene moment geduldig, het andere verveeld. Het ene moment speels, het andere verbitterd. Ze liegen en verzinnen als tijdverdrijf. Als een meisje een boodschap brengt van Godot, vatten ze weer moed om te blijven wachten.
Guido Lauwaert schreef met dit vervolg op "En Attendant Godot" een spannend en tegelijk zeer komisch toneelstuk, dat men niet licht zal vergeten.

"Salut Godot" is een stuk voor vier mannen, maar mag door vrouwen of door een mix van mannen en vrouwen gespeeld worden. Dat merk je aan onze cast:

Tot kijkens!
Rik Elst

© THEantwATER