Producties


 

Ik wil Mjoessof spreken!

Affiche 'Ik wil Mjoessof spreken'

Valentin Katajef
(5, 6, 12 en 13 december 2008)

Regie: Bart Goossens

Aankondiging

Welkom waarde kameraden,

Voor 43 en een halve roebel krijgt u in het vermaarde kuuroord De Zonnebloemen een bad met dennenaalden-essence, een prachtige kamerjas en toegang tot ons heerlijke daksolarium. U geniet van een persoonlijke behandeling door ons bekwaam personeel en medische begeleiding door onze gediplomeerde dokter Kirilof.

Onze ligging in hartje Moskou staat ons toe heel wat beroemdheden te mogen ontvangen, zoals de geprezen Professor Doetkine en diens royale vrouw Zoja Wasiliewna Doetkina ; Klawa Iknatjoek, geprezen om haar schoonheid en landbouwkunsten ; en Kameraad Mjoessof, vandaag plots de meest gegeerde man van Moskou.

De vredige sfeer ten huize De Zonnebloemen bevordert de romantiek en de gemoedsrust. Wie eenmaal in De Zonnebloemen heeft gerust, zal nergens anders rust meer vinden!

De directrice.

(De directie is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen.)

Citaten

Het verhaal

Kameraad Zaitsjef, ambtenaar bij het Staats Inkoopbureau, heeft op een zondag dringend de handtekening nodig van kameraad Mjoessof. Het gaat om een handtekening op een bon voor de levering van verf voor een creche. Mjoessof bevindt zich in het rusthuis "De Zonnebloemen" voor een rustdag en mag van de dame van de huishouding niet gestoord worden.

Dit is het begin van een reeks komische verwikkelingen en misverstanden...

Spelen mee

Foto's

© THEantwATER